fbpx

Televisors de la marca Amazon? Ulleres de la marca Facebook? Què està passant?

ray_ban

Amazon i Facebook han coincidit avui a presentar, cadascú per la seva banda, productes que d’entrada no esperaries d’aquestes companyies. Per part d’Amazon, una gamma de televisors, i per part de Facebook, una línia d’ulleres de sol Ray-Ban amb càmeres.

Avui dos gegants d’internet han presentat aparells que d’entrada no esperaries d’ells. El primer és Amazon, que tindrà televisors de marca pròpia.

Hi haurà dos models, tots de resolució 4K, i fins a cinc mides de pantalla entre les 43 i les 75 polzades. El primer que ve al cap és que Amazon vol que es venguin més pantalles per consumir el contingut del seu servei Prime Video, però els aparells també admeten les aplicacions de serveis rivals como Netflix, Disney+ i d’altres. De manera que la diferència principal amb els televisors d’altres marques sembla ser que els d’Amazon es controlen bàsicament amb ordres de veu a la seva majordoma Alexa, prescindint del comandament a distància.

Veurem si aquesta nova incursió d’Amazon en una categoria de dispositius molt competitiva té més èxit que la del telèfon mòbil Fire Phone de fa set anys, que va ser un fracàs sense paliatius.

De moment els televisors només es vendran als EUA, sigui a la web d’Amazon o a les botigues de la cadena Best Buy.

L’altra novetat sorpresa que, ara com ara, tampoc es vendrà aquí són les noves ulleres de Facebook.

Que es diuen Ray-Ban Stories, perquè estan fetes per l’empresa francoitaliana Essilor Luxottica a partir de models d’ulleres de sol ja conegudes com les populars Wayfarer, però afegint-hi a la part del davant dues petites càmeres que poden fer fotos i vídeos breus si les actives amb una ordre de veu o tocant una de les varetes, que també porten uns altaveus per escoltar música.

Tractant-se de Facebook és normal que s’encenguin totes les alarmes en matèria de privadesa, però es veu que les imatges només es descarreguen al telèfon i ets tu qui decideix si les puges a Instagram o a Facebook. Tenint en compte que són càmeres de cinc megapíxels, l’única utilitat que els trobo és poder fer fotos més o menys discretament mentre tens les mans ocupades fent una altra cosa.

L’únic país d’Europa on es vendran les Ray-Ban Stories és Itàlia, on costen 329 euros.

Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.