fbpx

Apple posa el fre de mà

apple_iphone

También puedes leer este artículo en: Español

Un dels grans temes de l’estiu tecnològic ha sigut el sistema que Apple prepara per detectar pornografia infantil als telèfons dels seus clients, amb una funció que compara les fotografies que hi ha a la memòria de l’aparell amb una base de dades certificada de contingut pedòfil, i si troba més de 30 coincidències, pot denunciar automàticament l’usuari a les autoritats.

 

El sistema és força enginyós perquè preserva la privadesa de tot el contingut excepte el que és objecte de delicte. Tot i això, els més puristes han acusat Apple d’obrir una escletxa per on es podria espiar qualsevol altra activitat. L’empresa ho nega, però davant la polèmica que s’ha desfermat, fa uns dies va anunciar que de moment no activarà el sistema, mentre el revisa i troba la manera d’explicar-se millor.

No és l’única rectificació que Apple ha fet aquestes setmanes. També ha acordat amb les autoritats japoneses permetre que els creadors d’aplicacions per consumir contingut digital hi incloguin informació sobre com donar-se d’alta a les seves pròpies webs, sense haver de passar, com fins ara, per la botiga d’Apple i pagar-li una comissió per cada operació.

Recordem que aquest és el motiu pel qual a les aplicacions de Netflix o Spotify per a iPhone puguis mirar sèries o escoltar música, però no abonar-te a la plataforma, o que a la d’Amazon Kindle puguis llegir llibres electrònics però no comprar-ne. A partir d’ara això canviarà. L’altra marxa enrere d’Apple té a veure amb una nova rebaixa de les comissions que cobra als petits creadors d’aplicacions per les vendes que fan a l’App Store.

En realitat, les noves condicions i tarifes afectaran entre poc i gens el negoci d’Apple, però arriben tot just ara per evitar que qualsevol crítica a l’empresa enterboleixi el moment de l’any més important de la companyia: la presentació dels nous iPhones, que tindrà lloc dimarts que ve.

Publicat al diari Ara
ara_20210912_emprenem

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.