fbpx

Lituània recomana que no es comprin telèfons xinesos perquè creuen que espien

xiaomi
L’agència lituana de ciberseguretat, que depèn del Ministeri de Defensa, diu que els mòbils Xiaomi inclouen una funció que detecta i censura frases com ‘Llibertat per al Tibet’, ‘Visca Taiwan independent’ o ‘moviment democràtic’. L’organisme diu que en el model Mi 10T hi ha trobat fins a 449 expressions d’aquesta mena, incòmodes per a l’estat xinès, en una llista que es va actualitzant i que les aplicacions que Xiaomi afegeixen al sistema operatiu Android, com el navegador web, censuren automàticament.Es veu que aquesta funció està desactivada de fàbrica en els telèfons que Xiaomi ven a Europa, però el govern lituà assegura que han comprovat que es pot reactivar a distància en qualsevol moment.


Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.