fbpx

La meitat dels participants a les reunions de feina per vídeo no parlen

Cisco_Webex

Ho diu l’índex de treball híbrid d’una empresa que, és clar, ven un sistema per superar el silenci digital. Però és una firma prou seriosa i també té altres dades interessants sobre la situació del teletreball.

Potser no és excepcional, perquè a les reunions presencials també hi ha molts convidats de pedra, però tu tens la xifra dels participants en videoconferències que no intervenen mai.

Gairebé la meitat. Per ser exactes, el 48,2% de les persones que participen en reunions de vídeo no obren mai la boca. La dada la proporciona Cisco després d’analitzar l’ús de la seva plataforma de videoconferències Cisco Webex. Segons ells, aquesta meitat de participants muts ho són per fatiga, per evitar el soroll de fons o perquè no dominen prou l’idioma. I naturalment Cisco ho explica perquè diu tenir la solució: el seu Webex té funcions com la reducció de soroll ambient, la transcripció i traducció en temps real de les converses, les enquestes en directe i el reconeixement de gestos com el polze cap amunt, que sembla que haurien d’afavorir la participació dels usuaris tímids.

Queda clar que Cisco és part interessada, però alguna cosa deuen saber de videoconferències quan el seu Webex té 650 milions d’usuaris mensuals, una xifra que ha crescut un 200% en l’últim trimestre. Jo vaig provar la reducció de soroll ambient, que detecta amb intel·ligència artificial el que estàs parlant, i el resultat és francament impressionant.

Aquesta gent de Cisco han aprofitat per mirar altres aspectes del teletreball.

Han enquestat 10.000 usuaris de 12 països d’Europa, 1.000 d’ells a l’estat, i creuen que el teletreball està deixant pas al que anomenen treball híbrid. Encara que cada vegada més persones tornen a l’oficina, gairebé el 15% dels treballadors de l’estat continuen fent la feina des de cada un o dos dies per setmana, una xifra que abans del confinament era menys del 5%. De fet, digui el que digui cada empresa, quatre de cada 10 persones preferirien anar al despatx només un dia per setmana, per sobre del 35% de mitjana a Europa. El 16% voldrien teletreballar un parell de dies a la setmana, una mica menys que el 19% del conjunt de l’enquesta. I un 6% fer-ho un dia o dos cada mes.

En qualsevol cas, sis de cada 10 treballadors de l’estat diuen que ara concilien millor la vida personal amb la laboral i la meitat han inclòs més exercici físic en la seva jornada. I gairebé nou de cada 10 diuen que teletreballar manté o millora la productivitat. Es bo saber-ho, perquè segons l’estudi de Cisco, una gran majoria de les reunions de feina actuals ja inclou al menys un participant remot.

(no se si vols dir que jo estic connectat a distància…)

Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.