fbpx

Una cursa de cotxes autònoms a la Smart City Expo

Smart_City_Expo_2021_Barcelona

Avui ha començat la Smart City Expo. Hi has anat i has vist els preparatius d’una competició entre cotxes autònoms. Hi participen equips de robòtica de quatre universitats de l’estat, inclosa la Rovira i Virgili, que a partir de demà competiran per ser els millors en quatre reptes de circulació en un model a escala de l’Eixample de Barcelona.

Al congrés de ciutats espavilades que ha començat avui a Barcelona es pot assistir a una cursa de cotxes autònoms.

Quatre models a escala 1:8 del Cupra Formentor, equipats amb tota mena de càmeres, sensors, processadors i connectivitat 5G, competiran demà i dijous en un repte per fer quatre tipus de trajecte diferents per un model a escala de l’Eixample de Barcelona de 12 per 12 metres, on s’hauran de comportar com una ambulància que no respecta els semàfors i busca el camí més curt, com un cotxe compartit que recull diversos passatgers, una furgoneta de repartiment i un cotxe familiar que porta els nens de casa a l’escola. En tots els casos els podran anar sortint obstacles com altres vehicles en doble fila o ciclistes sorpresa.

La competició l’organitza Carnet, el centre de recerca en mobilitat de Seat, Volkswagen i l’Universitat Politècnica de Catalunya, i en aquesta edició hi participen quatre equips, de les universitats de Màlaga, Saragossa, València i la Rovira i Virgili de Tarragona.

Dius que es podrà veure des de casa.

Sí, perquè el departament d’innovació de la Corporació Catalana ha instal·lat dues càmeres de vídeo en 360 graus i una càmera zenital per veure el circuit de proves de la Fira en directe des de diferents angles. S’emetrà a la pàgina web http://tv3.video/vivim, on també trobareu els reportatges que editarà un grup de sis noies, alumnes de quart d’ESO i primer de batxillerat de l’escola Thau de Barcelona, i que també s’emetràn a l’Info-K del canal Super3. A la web també es podran veure les imatges que captarà un dels cotxes robot, aquest conduït amb el moviment de les ninetes dels ulls per una persona amb paràlisi severa.

Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.