fbpx

Hi ha qui cobra per deixar-se escoltar amb el mòbil

Tech_Spirit_Barcelona_2021

La tecnologia perquè els anunciants ens escoltin amb el telèfon mòbil existeix i ja s’està fent servir. Sí, però abans que ningú s’esveri, aclarim que els usuaris que es deixen escoltar cobren per fer-ho. És una de les coses que s’han explicat avui al TechSpirit Barcelona, el congrés d’empreses incipients. On també hi ha hagut certa dissonància entre el discurs oficial de país innovador i la realitat que troben algunes empreses del sector de la salut.

Avui has anat al congrés TechSpirit i has comprovat que hi ha qui cobra per deixar-se escoltar amb el mòbil.

La trobada TechSpirit del sector tecnològic local que va sorgir el febrer de 2020 per omplir el buit que deixava la suspensió del Mobile World Congress ha tornat avui a la Llotja de Mar de Barcelona per reunir les empreses incipients de l’associació Tech Barcelona amb inversors potencials.

En el programa de xerrades, que continua demà, m’ha cridat l’atenció la sessió on la japonesa Dentsu, la cinquena agència de publicitat del món, ha presentat el seu sistema de rastreig de l’activitat física i digital dels usuaris per fer-ne perfils de consum detallats. No només poden saber quines aplicacions fan servir al telèfon, quines pàgines web visites i a quins llocs vas, sinó que fins i tot poden activar el micròfon del teu mòbil per saber quins anuncis de ràdio i televisió escoltes i comprovar si en fas cas. Això sí, abans que ningú s’esveri dient ‘ho veus? Ja t’ho deia que m’espiaven amb el telèfon’, deixa’m aclarir que Dentsu només rastreja ciutadans que s’ofereixen per ser rastrejats, i els paga per poder fer-ho.

Ens quedem més tranquils, doncs. Deies que també has vist empreses de tecnologia sanitària queixant-se de que no som un país tan innovador com es diu.

Avui al TechSpirit hi ha hagut diverses sessions sobre aplicacions de salut. A la primera s’ha parlat del gran potencial que els mòbils i els braçalets comptadors tenen per fer assajos clínics descentralitzats massius, tot i que ho han presentat com a opció de futur quan als EUA hi ha institucions de prestigi que porten més de cinc anys fent-ho amb les eines que Apple ofereix per als iPhones i els rellotges Watch.

Tot i això, encara m’ha cridat més l’atenció les intervencions de les empreses HumanITCare i Social Diabetes, que tenen plataformes que capten dades de salut de l’usuari, amb dispositius com termòmetres i rellotges connectats o glucòmetres, i els acumulen en aplicacions que els metges poden fer servir per vigilar les constants vitals del pacient i ajustar el tractament. María José Salido, directora de Social Diabetes diu que la sanitat pública del Regne Unit els ha arribat a pagar per fer una prova pilot del seu sistema, que té 350.000 usuaris a tot el món, mentre que la sanitat pública d’aquí els vol cobrar per homologar la seva aplicació. Salido ha dit que dediquen més recursos a temes legals i de regulació que a desenvolupar el seu servei. I també ha dit que malgrat que la pandèmia ha obligat a aplicar la telemedicina de manera general, encara caldria dignificar l’acte mèdic remot, perquè hi ha molta gent que no se sent prou ben atesa amb una trucada del seu metge de capçalera.

Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.