fbpx

Sony no vindrà al Mobile World Congress

Després de l’ajornament del saló audiovisual ISE, ara la pilota pandèmica és a la taulada de la GSMA i el Mobile World Congress previst per a finals de febrer. Avui s’ha sabut que Sony no vindrà a Barcelona. Sí, una notícia que en realitat no ho és, perquè tot i que alguns mitjans diuen que Sony s’ha retirat del Congress, el fet és que no pot ser, perquè no s’havia arribat a inscriure com a expositor. Avui comentarem fins a quin punt importa l’absència de Sony és rellevant i el que sabem dels plans d’altres empreses grans del sector.

Baixa de Sony?

No és una baixa. Només es van retirar (com tothom) del 2020. Al 2021 i el 2022 ja no s’havien inscrit. Tot plegat ve de la resposta ‘no tindrem estand a Barcelona’ que han donat a un mitjà que ja ha començat a fer la ronda d’empreses buscant si alguna es desmarca.

En tot cas, Sony no hi serà. La seva absència et sembla important?

En tot cas a nivell mediàtic. Que n’estiguem parlant ho demostra. Al públic i a molts periodistes els crida l’atenció perquè és una marca coneguda, però el seu pes en el mercat dels telèfons és mínim. En tot cas, importa indirectament, perquè fabrica els captadors d’imatge de molts mòbils de gamma alta, com els iPhones, i cal no oblidar que al MWC també hi venen els fabricants de telèfons per comprar els components dels seus aparells de l’any següent.

L’enrenou d’ara amb Sony em recorda el de fa dos anys. Aleshores també es va donar molta importància a la baixa de LG, que és una altra marca molt coneguda del públic però amb poc pes en mòbils. De fet, tan poc que ja n’ha deixat de fer. Ara bé, he llegit alguna noticia que dona per suposat que LG no vindrà a Barcelona perquè ja no fabrica mòbils, quan en realitat tindrà no un estand sinó dos: un de la seva divisió de components i un altre de la seva filial LG Uplus, la tercera operadora de telefonia de Corea del Sud.

Aleshores en qui ens hem de fixar de cara a un possible efecte domino?

Les operadores de telecomunicacions (que són les que organitzen el MWC) i els seus sumbinistradors. El punt d’inflexió en les baixes de l’edició de 2020 va ser la retirada de la sueca Ericsson, el segon expositor més gran. Aquesta vegada Ericsson diu que tenen intenció de venir. Les operadores que van ser a l’edició reduïda de l’any passat repetiran, també vindran algunes que no van ser-hi al 2021. I al menys una marca de mòbils, aquesta sí molt gran, diu que té preparat l’estand, però serà més petit del que és habitual.

Creus que el MWC es farà?

Tot apunta que sí. Això sí, ara com ara, tothom que diu que vindrà hi afegeix la cua de ‘si la situació sanitària ho permet’, que de fet coincideix amb el que diu la mateixa GSMA, que deixa la decisió a les autoritats espanyoles. Sigui com sigui hi ha confirmats 1.500 expositors que ocuparan tots els pavellons de la Fira menys un. Tot i que hi ha una mica de trampa, perquè en les xifres s’inclou l’espai i els participants del congrés 4YFN de empreses incipients, que abans es feia per separat a Montjuïc. En qualsevol cas, si hi ha alguna part de veritat en el que s’ha publicat és que moltes marques han comprovat aquests dos anys que les presentacions de producte virtuals poden ser suficients en molts casos, de manera que els congressos com el Mobile ja no tornaran a ser com abans.

Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.