fbpx

Microsoft comprarà l’empresa de videojocs Activision Blizzard per 60.000 milions d’euros

Activision_Blizzard

Microsoft comprarà l’empresa de videojocs Activision Blizzard per 60.000 milions d’euros. I passarà a ser propietària de titols tan populars com Call of Duty, World of Warcraft i Candy Crush, que s’afegeixen a d’altres que ja tenia, com Minecraft i Doom. Si l’operació es porta a terme, serà la compra més gran de la indústria dels videojocs i la més gran de la història de Microsoft. Després parlarem de les conseqüències, però ja t’avanço una cosa: a Microsoft se li està posant cara de Disney dels videojocs.

Activision Blizzard és l’empresa que hi ha al darrere de franquícies de videojocs tan populars com Call of Duty, World of Warcraft, Guitar Hero, Tony Hawk, Crash Bandicoot i Candy Crush, aquesta com a conseqüència d’haver comprat en el seu moment l’estudi King, centrat en jocs per a mòbil.

Microsoft s’ha compromès a pagar per Activision Blizzard més de 60.000 milions d’euros, gairebé el triple del que va pagar fa cinc anys per la xarxa social LinkedIn o vuit cops més del que li va costar Skype l’any 2011, per parlar de dues operacions que en el seu moment ja ens van semblar de bogeria.

Però és que a sobre, aquests 60.000 milions que pagaran als accionistes d’Activision Blizzard són en efectiu, i representen gairebé la meitat de la fortuna que Microsoft té ara a la caixa, cosa que indica com és d’important per a l’empresa situar-se entre les que marquen la pauta en el mercat dels videojocs, la forma d’entreteniment més popular que hi ha. Satya Nadella, el conseller delegat de Microsoft, ha recordat que dels 8.000 milions d’humans n’hi ha 3.000 milions que fan servir videojocs, i calcula que l’any 2030 seran 4.500 milions. D’aquí que vulguin manar en un mercat que ha de continuar creixent a aquest ritme.

Nadella també ha vingut a dir que no té només intenció de plantar cara als seus rivals del ram, com la xinesa Tencent i la plataforma Playstation de la japonesa Sony, sinó també desmarcar-se d’empreses com Apple i Google que controlen la distribució del contingut en mòbils i se’n queden una comissió. Amb la incorporació dels títols d’Activision Blizzard, el servei de suscripció Xbox Game Pass serà encara més atractiu: tot i que ja té 25 milions d’abonats, segur que ara s’hi afegiran una part dels 400 milions de persones que juguen als títols d’Activision alguna vegada al mes. I con que la compra inclou els jocs de King com el Candy Crush, Microsoft tindrà ara pes de debò en els jocs per a telèfon mòbil, un segment on fins ara no pintava res.

El que està per veure és si Microsoft mantindrà els llançaments multiplataforma dels jocs que acaba de comprar, que fins ara es poden jugar tant en la consola Xbox com en la Plyastation de Sony. Nadella ha dit que tenen intenció que el seu contingut tingui la màxima difusió possible, però ves que no s’acabi quedant les noves versions en exclusiva per a la Xbox i captar nous abonats al servei. D’aquí el que et deia de que a Microsoft se li està posant cara de Disney dels videojocs.


Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.