Samsung renova els Galaxy S i consuma la fusió amb els Note

Desmarcant-se un any més de l’allau de convocatòries per als dies del Mobile World Congress -tot i que l’empresa tornarà a tenir estand a Barcelona- Samsung ha presentat aquest dimecres per via telemàtica els Galaxy S22, la seva gamma emblemàtica de smartphones 5G de format convencional, que conviuen en el seu catàleg amb els desplegables Z Fold i Z Flip. Al mateix temps, la firma coreana ha anunciat la nova tauleta Galaxy Tab, disponible en tres mides de pantalla, inclosa una de 14,6 polzades.

Els nous Galaxy S22, també en tres models (S22, S22+ i S22 Ultra) són els primers que fan servir el processador Exynos 2200 de la marca, fabricat amb procés de 4 nanòmetres. A banda d’un increment d’un 5% en potència de càlcul (CPU) respecte als Galaxy S21 de l’any passat, prometen un 40% més de potència gràfica (GPU), amb tecnologia d’AMD, i un 133% més de capacitat de processament d’algoritmes (NPU).

Segons la marca, l’augment de capacitat gràfica permetrà executar jocs amb funcions de ray tracing per primera vegada en un telèfon, mentre que la nova unitat neuronal s’hauria de notar tant en les funcions fotogràfiques i de vídeo com en l’optimització del rendiment. Tot i que he tingut ocasió de tenir-los a la mà fa uns dies, vull esperar a provar-los en condicions reals per confirmar les dues característiques, però cal destacar que Samsung hi confia tant que ha gosat reduir la capacitat de la bateria d’algun dels models respecte al seu predecessor, una decisió força arriscada. Als usuaris que preferim mòbils menys grossos els interessarà especialment l’S22 perquè tot i tenir la pantalla més grossa que el meu Galaxy S10e de fa tres anys, és pràcticament de la mateixa mida, a diferència de l’S21.

Tant el Galaxy S22 (6,1 polzades; a partir de 859 €) com el Galaxy S22+ (6,6 polzades; a partir de 1.059 €) són evolucions dels models de 2021. Hi ha nous colors, amb acabat mate, i uns cantells una mica més marcats -a l’estil dels iPhone 12/13, per entendre’ns-, però la disposició del mòdul de càmeres es idèntica. En canvi, el Galaxy S22 Ultra (6,8 polzades, a partir de 1.259 €) té un aspecte completament diferent, amb cantells més arrodonits i les càmeres més integrades en la carcassa. Però sobretot, consuma el retorn de la gamma Note i el seu llapis tàctil S-Pen, tan enyorat per molts usuaris. Mentre el S21 Ultra oferia un S-Pen com a opció, però calia guardar-lo per separat del telèfon, al nou S22 Ultra el llapis es guarda dins del mateix aparell, com passava en els Note. De fet, podríem dir que l’S22 Ultra és un Note 22, però probablement s’integra en la gamma S per evitar massa dispersió en el catàleg de la marca, on des de fa uns anys han aparegut els desplegables Galaxy Z. Samsung assegura que el nou S-Pen té un 70% menys de latència que el de l’S21 Ultra.

Les funcions de fotografia i video s’han vist ampliades amb millores en fotografia nocturna (en diuen Nightography), gràcies a uns píxels un 23% més grossos; en el mode de retrat (que ara reconeix mascotes a més de persones); i l’opció d’exportar les imatges en format RAW directament a Adobe Lightroom.

La càrrega ràpida dels models S22+ i S22 Ultra passa de 25 a 45 W, mentre que l’S22 es queda en 25 W. Els tres models surten amb el sistema operatiu Android 12, més la capa OneUI 4.1 de Samsung.

Al peu de la pàgina teniu els enllaços als comunicats de premsa de la marca amb totes les especificacions, imatges i preus de cadascun dels models. Tots tres es poden reservar des d’avui a la web de Samsung, amb lliurament a partir del 25 de febrer per l’S22 Ultra i de l’11 de març per l’S22 i l’S22+.

Adéu Samsung Pay, hola Samsung Wallet

Samsung manté les aliances estratègiques amb Microsoft (per a l’ús del núvol OneDrive) i amb Google, amb Duo com a plataforma preferent de videotrucades, incloent la possibilitat de compartir amb l’interlocutor informació d’altres aplis de Google, com Maps, Notes i YouTube.

Però en matèria de serveis, el més destacat és que la plataforma de pagament Samsung Pay serà substituida a partir del segon trimestre d’aquest any per un nou Digital Wallet, que incorporarà les funcions de Pay i afegirà les de documents d’identitat compatibles, clau digital per obrir la porta de casa, el despatx o el cotxe, i cartera per a localitats d’espectacles i títols de transport públic.

D’aquí a pocs dies espero disposar dels nous telèfons per provar-los a fons.


Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Notes de premsa, especificacions i fotos

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.