fbpx

L’escassetat de xips encara durarà pel cap baix un parell d’anys més

L’escassetat de xips encara durarà pel cap baix un parell d’anys més. Ho diu algú que hi té molt a veure: el fabricant de les màquines que fan servir les tres grans empreses de xips avançats. I no és per manca de diners, sinó de capacitat.

Avui parlem d’escassetat de xips, però abans expliquem que un tribunal rus considera que Meta és una organització «extremista» i prohibeix que Facebook i Instagram operin al país. En canvi, la prohibició no afecta WhatsApp.

No, porquè el motiu de la prohibició és la política empresarial de les dues xarxes, que intervenen activament per retirar-ne el contingut dels mitjans estatals russos com RT i Sputnik. En canvi, el que els usuaris diguin o deixin de dir en privat per WhatsApp queda fora de l’abast de l’empresa.

Dit això, anem a l’escassetat de xips. Hi ha males notícies: dius que encara s’allargarà un parell d’anys més.

Bé, de fet no ho dic jo sinó algú que hi està implicat directament: Peter Wennick, el director executiu d’ASML, l’empresa holandesa que domina el mercat mundial de màquines de litografia, imprescindibles per fabricar semiconductors avançats.

Segons ha dit Wennick al Financial Times, tot i que cada any fabriquen més aparells d’aquests, per atendre la demanda haurien d’ampliar la capacitat un 50%, i això no es pot fer d’un dia per l’altre, ni que sigui perquè han de comptar amb més de 700 proveïdors, 200 dels quals són específics. Per exemple, un dels components més importants són les lents, que els subministra l’alemanya Carl Zeiss, i trigarà mesos si no anys a ampliar la seva fàbrica.

Per tant, en el que depèn d’ASML, hi haurà escassetat aquest any i el que ve.

Per què és tan important aquesta empresa?

És l’única del món que fabrica maquinària de litografia ultraviolada extrema, crucial per als tres grans fabricants mundials de xips avançats: TSMC els compra el 70% de les que fabriquen, i l’altre 30% se’l reparteixen Intel i Samsung.

I no parlem de màquines qualsevol: cada una costa més de 120 milions d’euros, fa vuit metres de llarg i quatre d’alt i pesa 180 tones. De fet per transportar-les fins al client calen tres avions 747 de càrrega.

Aquesta penúria de xips no s’arregla posant-hi més diners?

El problema no són els diners. TSMC ja ha compromés 90.000 milions d’euros per ampliar capacitat de fabricar xips, Samsung més de 135.000 milions i Intel 80.000 només a l’Unió Europea, dels quals una petita part vindran al Centre Nacional de Supercomputació de Barcelona. De fet, Intel li ha ofert a ASML finançar-li una part de l’ampliació de capacitat. Però el coll d’ampolla és en el temps i en la manca de personal qualificat.

El que passa és que l’oferta i la demanda de semiconductors sempre ha sigut cíclica, i les ampliacions de capacitat mai s’han fet amb prou antelació, fet que ara s’agreuja perquè ara hi ha molts productes que abans no portaven xips i ara sí. Pensa només en l’automoció: Ford ha començat a lliurar cotxes sense climatitzador perquè li falten components, i fins i tot la russa Lada ha hagut d’aturar la producció de cotxes per manca de xips.

Lada, una marca que no és pas la primera que ens ve al cap quan parlem de cotxes molt tecnològics.

Doncs imagina’t com estan les altres.

Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí: