fbpx

Com serà Twitter quan sigui propietat d’Elon Musk?

elon_musk_twitter
Kaunas, Lithuania 2022 April 5: Twitter logo on smartphone and Elon Musk in the background. Elon Musk joins Twitter board

Es van coneixent detalls de com serà Twitter quan sigui propietat d’Elon Musk. Si més no, del pla de negoci que té previst, i que inclou multiplicar per quatre els usuaris i per cinc la facturació. Veurem si se’n surt, perquè els PowerPoint ho aguanten tot.

ISE, la festa major dels que som malalts del so i la imatge. Una fira més difícil de virtualitzar que les altres, perquè l’experiència audiovisual és analògica per definició: les pantalles s’han de poder mirar i els altaveus s’han de poder escoltar.

Es van concretant les intencions d’Elon Musk de cara a Twitter si arriba a ser-ne el propietari. Vol multiplicar els usuaris per quatre i la facturació per cinc.

Musk s’ha proposat situar Twitter en la primera divisió de les xarxes socials, tant en audiència com en negoci. Segons el pla que ha presentat als inversors que l’han d’ajudar a pagar 41.000 milions per l’empresa, i que aquest cap de setmana ha filtrat el New York Times, Twitter facturarà gairebé 25.000 milions d’aquí a sis anys, gairebé cinc vegades més que l’any passat.
En part ho vol aconseguir multiplicant els usuaris: els 217 milions que tenia a final de 2021 haurien d’arribar a 600 milions d’aquí a tres anys i superar els 900 milions d’aquí a sis. D’aquests, se suposa que 100 milions seran abonats a un misteriós servei anomenat X, previst per a l’any que ve.

Pel que dius, Musk pretén fer créixer l’audiència de Twitter, però encara més el negoci. Això vol dir que els usuaris haurem de pagar?

Tot indica que sí. El multimilionari contempla facturar un 20% més que ara per cada usuari, però això també podria aconseguir-ho posant més anuncis i cobrant-los més cars. En canvi, el pla de negoci especifica que Twitter reduirà a la meitat la seva dependència dels ingressos per publicitat, que ara és d’un 90%. Per tant, Twitter va cap a modalitats de pagament, fins al punt que d’aquí a sis anys preveu facturar 12.000 milions en anuncis i gairebé 10.000 milions en subscripcions. Altres fons d’ingressos previstes són les llicències per accedir a dades i un servei de pagaments entre usuaris, que no seria estrany considerant que Musk va ser un dels creadors de PayPal.

Tots aquests canvis impliquen també fer créixer la plantilla de Twitter. Però no tothom estarà content.

No. Ara Twitter té uns 7.500 empleats i Musk preveu que d’aquí a tres anys passin dels 11.000. Però els nous fitxatges no seran de contractació neta: durant els dos pròxims anys té previst desfer-se de gairebé 900 dels empleats actuals, substituint-los per nous enginyers. Un dels que caurà segur serà Parag Agrawal, l’actual conseller delegat, perquè Musk ja va dir que estava descontent de la direcció.

Ves que això de filtrar el pla de negoci a la premsa no hagi sigut per estimular la dedicació del personal que vulgui conservar el seu lloc de feina.

Segurament.

Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.