fbpx

Comença l’ISE, la principal fira mundial de material audiovisual professional

ISE_2022_Albert_Cuesta
ISE 2022 - Albert Cuesta

Avui ha començat a la Fira de Barcelona l’Integrated Systems Europe, la principal fira mundial de material audiovisual professional. Un saló amb més de 800 expositors que ocupen cinc pavellons i esperen uns 50.000 visitants per mostrar-los tot allò relacionat amb la imatge i el so per a espectacles en directe, instal·lacions multimèdia, cartelleria digital, televisió corporativa i altres àmbits tan específics com l’equipament per a residències de luxe i superiors.

Un saló amb més de 800 expositors que ocupen cinc pavellons i esperen uns 50.000 visitants per mostrar-los tot allò relacionat amb la imatge i el so per a espectacles en directe, instal·lacions multimèdia, cartelleria digital, televisió corporativa i altres àmbits tan específics com l’equipament per a residències de luxe i superiors. Amb el repicó de dos congressos complementaris, el de la internet de les coses i el de ciberseguretat.

Tu ja hi has estat i et deus haver atipat de veure pantalles i escoltar altaveus.

Sí, encara no ho he vist tot, però la més espectacular és una Samsung amb tecnologia microLED que es pot configurar amb la mida i la forma que vulguis. La que hi ha a l’ISE és de 220 polzades, i té pinta que només la poden comprar els platós de televisió i la gent molt, però que molt rica.

El que també he aprés és que les pantalles professionals semblen com els televisors de casa, però no ho són. S’han de poder veure bé a ple sol si són en un aparador o integrades en un punt de càrrega per a cotxes elèctrics, han de poder funcionar 24 hores al dia, s’han de poder posar en posició vertical i han de tenir un tractament antivandàlic.

I tot això, multiplicat per les desenes, centenars o milers de pantalles que tenen les multinacionals amb moltes sucursals o botigues pel món. De fet, a l’ISE es poden veure aplicacions per gestionar des de la seu central aquestes xarxes internacionals de cartelleria digital, programant quin contingut es veu en cada moment en cada pantalla. I instal·lacions per a la producció corporativa de tot aquest contingut, amb els corresponents servidors multimèdia i controladors de streaming.

La cartelleria digital és un dels segments que ha crescut més. Durant la pandèmia es van instal·lar moltes pantalles d’informació sanitària al públic, i també les que indicaven el nivell d’ocupació dels locals per tal de regular l’accés de clients. Ara, els restaurants i les botigues adopten pantalles per millorar l’experiència en la comanda, el consum i el pagament dels clients que tornen a sortir de casa després de mesos demanant menjar a domicili.

La pandèmia també va impulsar el treball i l’estudi a distància.

Per això a l’ISE hi exposen Zoom, Microsoft Teams, Google Meet i Cisco Webex, mentre marques com Logitech, Shure, Sennheiser, Sony i Panasonic ofereixen les càmeres, els micròfons i els altaveus que calen per celebrar sessions laborals o formatives amb més qualitat i flexibilitat que la que et donen un ordinador personal o un telèfon mòbil.

A l’ISE també s’hi exposen equipaments d’àudio.

Sí, tant per a concerts en directe com per a instal·lacions de megafonia en locals públics, en habitacions d’hotel i en domicilis de gamma alta. M’ha cridat l’atenció que el so, habitualment el parent pobre de les instal·lacions audiovisuals, sembla anar guanyant importància. Amb el nivell visual que han assolit les experiències immersives i els espectacles de producció de gran format -aquests dies podeu fer-ne un tast a les façanes de la casa Batlló, al passeig de Gràcia, i del recinte Montjuïc de la Fira-, els espectadors han passat a demanar-se si s’entén bé allò que explica el locutor, o els anuncis de l’estadi o la megafonia de l’aeroport.

Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.