fbpx

Google ha presentat tots els aparells nous que té previstos fins a l’any que ve

Google_glass

Google ha presentat tots els aparells nous que té previst treure des d’ara fins l’any que ve. Hi ha telèfons, tauletes, un rellotge i unes ulleres de realitat augmentada per treure’s l’espineta de les Google Glass. I també novetats en les aplicacions, com un nou Google Maps que comença a semblar un videojoc.

Google ha tirat pel dret al seu congrés anual de desenvolupadors: ha presentat tots els aparells nous que té previstos fins l’any que ve.

Potser per treure’s de sobre les habituals filtracions, que ja es fan pesades. Podem agrupar les novetats de hardware de Google en tres categories: les que sortiran a la venda durant les pròximes setmanes, les que arribaran abans de final d’any i les que encara no tenen data.

Les primeres són una versió de 500 dòlars del Pixel 6, l’actual mòbil emblemàtic de Google, amb pantalla més petita i càmera menys sofisticada però el mateix processador Tensor propi. I els auriculars de botó Pixel Buds Pro amb cancel·lació de soroll.

D’aquí a uns mesos hi haurà nous telèfons Pixel 7, un nou intent de Google d’entrar en el mercat de les tauletes i l’esperat rellotge intel·ligent Pixel Watch, amb esfera rodona, sistema WearOS i integrat amb les aplicacions de salut de Fitbit, que és propietat de Google.

I el que encara no té data són unes ulleres de realitat augmentada que, 10 anys després de la presentació de les fracassades Google Glass, poden transcriure i traduir en temps real el que t’està dient la persona que tens al davant i no parla el teu idioma.

Això ho deu fer gràcies al software, que és l’autèntic punt fort de Google. I aquí també hi ha més novetats que, aquestes sí, arribaran aviat.

Començant per la versió 13 del sistema operatiu Android, que ja està disponible en versió preliminar. Té millores gràfiques, permet triar l’idioma de cada aplicació i afegeix algunes funcions de seguretat i privadesa.

En aquest àmbit, Google també ha fet més configurable el perfil de cada usuari: ja que hem de veure anuncis en els seus serveis, des d’ara podrem triar de quines categories volem que siguin.

L’aplicació actual Google Pay serà substituïda per la nova Google Wallet, que a les funcions de pagament afegirà la de guardar targetes d’embarcament, bitllets de transport públic, targetes de fidelització, certificats de vacunació i documents d’identitat oficials dels governs que ho contemplin. Vaja, tota la nostra identitat digital al mòbil Android, tal com Apple ho està fent als iPhones.

Google també amplia la seva potència de reconeixement d’imatges.

Ara serà selectiva. Imagina’t que ets davant l’expositor de xocolates del supermercat i en busques una que sigui negra i sense sucre. Li diràs a l’aplicació Google Lens i la càmera del mòbil et marcarà entre totes quines són exactament del tipus que busques.

Hi ha més novetats en les aplicacions de Google, però segurament la més vistosa es la nova modalitat Immersiva de Google Maps, que en algunes ciutats del món passa a ser com un Street View però des del cel, combinant els mapes en tres dimensions amb imatges de satèl·lit en temps real, de manera que abans de sortir de casa cap a un lloc, pots saber si hi trobaràs gaire gent, molt de trànsit o lloc per aparcar.

Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.