fbpx

Amazon es va passar d’optimista construint magatzems nous

Albert_Cuesta_Catalunya_Radio

Avui tindrem un espai amazònic per partida doble. Parlarem de l’excés d’optimisme d’Amazon en la construcció de magatzems i de la cobertura d’internet a la selva amazònica, on està molt ben situada una empresa catalana.

El comerç electrònic es va disparar amb la pandèmia, però Amazon es va passar d’optimista construint magatzems nous.

Ara que la compra per internet comença a refredar-se, el gegant del comerç electrònic es troba que li sobra espai d’emmagatzematge. Segons Bloomberg, Amazon ha tret al mercat immobiliari en quatre estats dels EUA un total de 900.000 metres quadrats de naus pròpies en polígons logístics per si altres empreses volen llogar-los per a les seves activitats logístiques. I també té previst no renovar alguns dels lloguers fins ara paga a tercers. Quina diferència amb la situació de fa uns mesos, quan la mateixa Amazon buscava centres comercials tancats per la pandèmia per instal·lar-hi nodes de distribució.

Deu ser que Jeff Bezos no vol portar al límit la paciència dels seus accionistes. Per cert, tot i la coincidència de nom, la primera empresa que donarà cobertura d’internet via satèl·lit a la selva amazònica no serà la de Bezos.

No, li ha passat al davant el seu rival Elon Musk. Mentre a Twitter s’agreuja el caos intern provocat pels tuits de Musk sobre el funcionament de la xarxa social, que cada vegada semblen més una estratègia per fer-se enrere en la compra de l’empresa, el govern brasiler presidit per Jair Bolsonaro ha anunciat avui un acord amb l’operador StarLink d’Elon Musk per donar servei d’internet de banda ampla a 19.000 escoles rurals del país, la majoria en plena selva amazònica. Amb aquesta cobertura també es connectaran sensors de vigilància forestal.

I aquí els satèl·lits d’Elon Musk entren en competència amb el nostre Enxaneta.

Doncs sí, perquè tot i que sovint se’n parla com el nanosatèl·lit de la Generalitat, en realitat el nostre Govern només li té contractada la cobertura durant els minuts en què sobrevola el nostre país. La resta del temps, l’empresa catalana Sateliot, propietària de l’Enxaneta, ofereix el mateix servei sensors agrícoles i forestals a la resta del món, i un dels projectes pilot que ja està portant a terme fora de Catalunya és precisament al Brasil.

Enxaneta contra Elon Musk, no està gens malament. No deixem el nanosatèl·lit català, perquè es va acostant el dia en què tindrà un cosí en òrbita.

Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.