fbpx

Digitalització de quilòmetre zero

elKIT.cat

También puedes leer este artículo en: Español

Dels 3.000 milions d’euros de fons europeus Next Generation que el govern repartirà fins al 2024 entre les pimes espanyoles per subvencionar la implantació de solucions digitals, més de 500 milions haurien de correspondre a empreses catalanes. Aquests diners, a raó de 2.000 euros per autònom o societat fins a dos empleats, 6.000 per empresa de 3 a 9 treballadors, o 12.000 per les de 10 a 49 empleats, no s’ingressaran al compte del sol·licitant: l’entitat pública Red.es es farà càrrec directament del cost del servei o aplicació que es contracti a un dels més de 8.000 proveïdors que s’han acreditat com a agents digitalitzadors i que tramiten la subvenció. Hi ha des d’operadores de telefonia fins a botigues d’informàtica passant per consultories, i la llista completa es pot trobar a la web AceleraPyme de Red.es.

Inicialment aquesta llista només es podia filtrar per província on l’empresa diu que opera, tot i que la majoria asseguren que estan a tot l’Estat, de manera que un despatx de Navarcles podia contractar un servei de ciberseguretat o la gestió de xarxes a un proveïdor de San Vicente de la Barquera, amb la dificultat que això comporta.

Ara la llista es pot filtrar també per la província on l’agent té el domicili. Però mentre Red.es s’adonava de la importància de la proximitat geogràfica, la Fundació puntCAT i el Consell de Cambres de Catalunya ja havien creat el portal elKIT.CAT, on hi ha els 2.800 agents digitalitzadors domiciliats en demarcacions de parla catalana (i asseguren que aviat es podrà afinar per comarca o codi postal). Hi han afegit més detall en el tipus específic de servei que es busca i un atribut que probablement mai apareixerà en el catàleg estatal: la disponibilitat per oferir serveis en català. Tant de bo que ningú ho acabi aprofitant per tombar la iniciativa per anticompetitiva com va passar amb la campanya de Consum Estratègic de l’ANC. En aquesta ocasió, sembla, la participació de les Cambres ho blinda.

Publicat al diari Ara
ara_20220612_emprenem

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.