El nou Super3 ja és aquí

Al capítol 1002 de “L@Net”, Albert Cuesta analitza el contingut transmèdia, omnicanal i multipantalla
Tota aquesta programació del Nou SX3 (essa ics tres) es podrà veure i escoltar gràcies a una plataforma tecnològica renovada que abasta tots els dispositius.
En diuen transmèdia, omnicanal i multipantalla per reflectir que a partir del 10 d’octubre el contingut es podrà consumir tant a l’ordinador com al telèfon mòbil, la tauleta, el televisor connectat i l’altaveu intel·ligent. I de manera bidireccional, perquè hi haurà espais que interactuaran en directe amb l’espectador infantil.
Gairebé tot això que dius ja es podia fer, oi?
D’alguna manera sí. Però a la plataforma de vídeo de la CCMA ja se li noten els anys, sobretot si la compares amb els serveis de streaming moderns. El nou SX3 tindrà opcions de subtítols, versió original del contingut en altres idiomes i possibilitat de tirar enrere en el visionat en directe.
Això es podrà fer a la nova aplicació per a televisors.
De fet, als altres dispositius també, però potser la de televisors és la més ambiciosa, perquè n’hi haurà per a aparells de Samsung, de LG, amb sistema Android i per a diversos adaptadors com el Fire TV d’Amazon. Anirà complementada pel servei HbbTV de televisió híbrida, que és per on arribarà al televisor un contingut nou molt esperat: un canal que emetrà 24 hores al dia per internet en alta definició, cosa que ara no es pot fer amb l’emissió per antena.
L’aplicació per a mòbils també és nova i té una funció que podies haver comentat a l’espai d’ahir quan parlaves de carnets.
S’hi podrà carregar el carnet de Súper per portar-lo sempre a sobre i poder mostrar-lo en les activitats vinculades al Club. I hi haurà una funció de control parental perquè la família pugui supervisar el temps d’ús de la criatura.
La web de l’SX3 també és nova.
I és de tipus responsiu, que vol dir que es veu igual de bé a l’ordinador que a la tauleta o el mòbil. A més de la programació audiovisual de les aplicacions, hi haurà un nou espai per a famílies i escoles amb material didàctic, com el programa L’ofici d’educar d’aquesta casa.
L’SX3 també serà als altaveus amb Alexa
Amb una aplicació o skill de contes per a nens de dos a cinc anys.
I les xarxes socials?
Es creen dos canals a YouTube: l’S3 per als més petits l l’X3 per als més grans. Tota la producció sonora serà a Spotify i en format de podcast a tots els entorns. L’X3 s’estrena amb perfils a Instagram i TikTok. I els perfils existents del Super3 a Instagram, Facebook, Twitter i Telegram es transformen en Som X3, adrecats als adults que déiem: les famílies i els mestres. I al menys un dels nous programes, el magazin Random, admetrà en directe videotrucades d’alta qualitat que els espectadors facin amb la webcam del seu aparell.
En aquesta plataforma digital es rastrejarà els usuaris d’alguna manera?
Ho he demanat i m’han fet molt èmfasi en que no. Les úniques dades que es demanen són les del carnet per poder mostrar en pantalla la icona i el nom, però no es farà cap perfil, entre altres coses perquè la publicitat i el màrqueting adreçats a nens i nenes estan molt regulats. I els apartats per als adults seran d’accés lliure sense identificació.
A partir del 10 d’octubre.
Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.