fbpx

Cada llar catalana està abonada a una mitjana de 3,3 serveis de vídeo en streaming.

Al capítol 1021 de “L@Net”, @albertcuesta afegeix que un 11% van accedir a sis plataformes o més entre el juliol i el setembre. I n’hi ha que amb això no en tenen prou; un 11% de les llars van accedir a sis plataformes o més entre juliol i setembre d’aquest any. De fet, en el mateix període gairebé un 3% de les llars de l’estat van contractar algun servei de vídeo nou, amb preferència per Amazon Prime Video en el 43% dels casos. Al darrere i a molta distància hi ha Disney+ amb un 16% de les noves subscripcions, HBOmax amb un 10% i Netflix amb un 8%.

Aquestes dades són de l’empresa Kantar de medició d’audiències, que acaba d’ampliar al mercat espanyol els informes trimestrals Entertainment on Demand que ja oferia als EUA, el Regne Unit, Alemanya i Austràlia. I és que el mercat espanyol és dels més competitius: al mes de setembre, 12,4 milions de llars de l’estat feien servir al menys una plataforma de vídeo sota demanda, que representa un índex de penetració del 66% de les llars, per sobre del 53% d’Alemanya o el 56% del Regne Unit. Si ho mires per edat, més de la meitat de les llars espanyoles on hi ha un membre de 65 anys o més accedeixen a l’streaming, el doble del que passa a Alemanya.

Tot i això, encara hi ha marge per crèixer fins arribar als nivells d’EUA, on les plataformes arriben al 80% de la població i cada llar està abonada a un promig de cinc.

Aquí som menys propensos a fer maratons de sèries.

Comparant l’informe de Kantar amb els dels altres quatre mercats es veu que només un terç dels abonats espanyols a serveis de streaming miren habitualment un episodi al darrere de l’altre de manera compulsiva, mentre als EUA i Austràlia la proporció és gairebé de dos terços. Això sí, la meitat dels abonats de l’estat diuen que mirar pel·lícules i sèries és el seu passatemps preferit, més que al Regne Unit i Alemanya.

Deuen tenir coses millors a fer. Amb quin aparell mirem l’streaming?

Sis de cada 10 usuaris ho fem amb un televisor connectat, un 13% amb un adaptador com els d’Apple i Amazon, i un 8% ho envien al televisor des de l’ordinador o el mòbil. De la majoria que ens connectem directament des de la tele, ho fem el 70% dels que tenim un aparell Samsung, mentre que només la meitat dels propietaris de Sony, Philips i Panasonic trien el televisor per accedir a les plataformes.

Moltes hores penjats de la pantalla mirant sèries, però també hi ha qui té previst donar-se de baixa d’alguna plataforma.

Sí, i el 23% dels abonats que volen fer-ho abans que acabi l’any diuen que el motiu és estalviar diners. I no m’estranya, perquè les quotes mensuals acaben sumant una bona picossada, que anirà a més. L’altre dia parlàvem de les pujades de preu de Netflix, que va començar fa sis anys amb el Premium a 12 euros mensuals i ara ja en cobra 18. La setmana passada, Apple va apujar la quota de la majoria dels seus serveis digitals, com Apple Music i Apple One, i el que més ha pujat és precisament Apple TV+, un 40%.
KS – I espera’t, perquè només parlem de les mensualitats de vídeo, però aviat pujarà també la música.

No ho dubtis. Avui Spotify ha presentat resultats, i si voleu en parlarem demà amb els d’altres empreses, però ja han avançat que l’any que ve hi haurà increment de tarifes. Penseu que el compte personal de Spotify porta més de 10 anys costant 10 euros al mes.

I ara que ens tenen enganxats, ja poden apujar-ho. Exactament

Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.