fbpx

Twitter cobrarà aviat per les funcions avançades, com el perfil verificat

twitter_blue

Al capítol 1.026 de “L@Net”, @albertcuesta també parla de com Elon Musk preveu acomiadaments massius. Elon Musk vol que Twitter guanyi diners com més aviat millor: la setmana que ve la xarxa començarà a cobrar per les funcions avançades, com el perfil verificat.

Segons Bloomberg, Twitter activarà a partir de dilluns la modalitat Blue, que per vuit dòlars al mes afegirà al teu perfil la marca blava de verificació, farà més visibles els teus tuits donant-los prioritat en les respostes, les mencions i els resultats de cerca, et permetrà publicar vídeos i àudios de més durada i et mostrarà la meitat d’anuncis que als usuaris que no paguin.

Aquests vuit dòlars mensuals són un 60% més del que Twitter Blue costa fins ara, i si es confirma haurem de veure si la modalitat està disponible a tot el món, i no només als quatre o cinc països que tenen Twitter Blue, i també si el preu serà el mateix a tot el món o si Musk complirà el compromís d’ajustar-lo al poder adquisitiu de cada mercat.

També sembla que els usuaris que ja tenim la marca blava de perfil verificat podrem conservar-la durant uns mesos abans de decidir si preferim pagar o perdre-la. En tot cas, el que trobo greu és que puguis aconseguir-la amb diners, perquè això obre la porta a tota mena de confusions i suplantacions. Caldrà extremar les precaucions per comprovar si l’usuari que segueixes és realment qui diu ser.

No has parlat de la funció de corregir els tuits després de publicar-los.

Tens raó. Les primeres informacions deien que el botó d’editar estaria reservat als usuaris de pagament. Però ara resulta que no: si Bloomberg té raó ho podran fer tots els usuaris. Personalment em sembla una idea pèssima, perquè a la velocitat que es propaguen les coses per Twitter, veurem replicar-se tuits originals que després hauran canviat i serà molt difícil establir qui va tuitar què i en quin moment.

El futur immediat de Twitter és molt confús.

Et diria que cada vegada més. Si recordes, abans de confirmar-se la compra, els directius anteriors van dir als empleats de Twitter que el mateix Musk els explicaria els seus plans divendres. Doncs bé, això no ha passat, i el personal es queixa de que no tenen cap comunicació formal del nou propietari. Només saben el que expliquen alguns mitjans i el que Musk diu en els seus tuits, que són d’allò més erràtic perquè va rectificant i contradient-se segons el que alguns usuaris li responen.

Segurament el que amoïna més a aquests empleats és el seu futur laboral.

Sobretot després d’haver llegit, també a Bloomberg, que Musk té previst despatxar a partir de demà mateix uns 3.700 empleats, gairebé la meitat de la plantilla. S’ha quedat a mig camí entre el 25% d’acomiadaments que Twitter ja havia previst abans de la compra i el 75% amb què Musk havia amenaçat. Sembla que Musk ha demanat als caps de departament que li presentin llistes dels subordinats que consideren prescindibles. Francament, si és així no m’estranyaria que acabessin al carrer tant els empleats que surten en aquestes llistes com els caps de departament que fent-les estarien reconeixent que mantenien en nòmina empleats que són prescindibles.
Això sí, ara com ara hi ha programadors de Twitter que s’estan quedant a dormir al despatx per tal de complir els terminis dels canvis a la plataforma. I això seria un exemple extrem d’un altre dels suposats plans de Musk: la meitat de la plantilla que quedi ja no podrà fer la feina des de casa i estaran obligats a fitxar cada dia a l’oficina.

Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.