fbpx

Twitter ha començat a despatxar gent i a reduir altres despeses

Al capítol 1.027 de “L@Net”, @albertcuesta avisa que en lloc de l’ocell potser tornarem a veure la balena. Tal com estava previst, Twitter ha començat avui divendres a despatxar gent i a reduir altres despeses. Tu ho estàs seguint minut a minut.

Sí, perquè encara no sabem quanta gent anirà al carrer. El que sí sabem és que els acomiadaments no s’estan fent de la millor manera. Segons el Washington Post, aquest matí hora nostra, quan a San Francisco encara dormien, tot el personal de Twitter ha rebut un missatge genèric de correu que venia a dir-los ‘aquest divendres no vinguis a treballar, i si ja has sortit de casa, torna-hi. Si a partir de la setmana que ve comptem amb tu, t’avisarem al correu de la feina, i i et fotem al carrer, al correu personal’.

Com que la majoria dels empleats de Twitter treballen a Califòrnia, han anat rebent la notícia durant aquestes últimes hores. I per exemple, ja sabem que s’ha despatxat tot l’equip d’intel·ligència artificial ètica, fins ara responsable de detectar i evitar biaixos de gènere, racials o polítics en els algoritmes que determinen el contingut que veiem els usuaris.

Aquests acomiadaments a gran escala portaran cua als tribunals.

Sí, era d’esperar en el país dels advocats. Bloomberg diu que hores abans de que sortissin els missatges ja s’havia presentat una demanda preventiva contra Twitter per no haver respectat el període de preavís que estableix la legislació de Califòrnia, que obliga a les empreses a notificar els acomiadaments massius amb dos mesos d’antelació. Per cert, el bufet jurídic que ha demandat Twitter és el mateix que assessora alguns empleats de Tesla, l’altra empresa d’Elon Musk, en les negociacions col·lectives.

En canvi, ahir apuntaves que potser alguns enginyers de Twitter marxarien voluntàriament per no haver de tornar a treballar a les oficines de l’empresa com vol Musk.

Hi ha molts programadors que no volen renunciar al teletreball. El que passa és que ja comença a no ser tan senzill trobar feina en un altre lloc. Sense anar més lluny, Meta ha suspés les noves contractacions fins al febrer de l’any que ve, LinkedIn les ha congelat i empreses més petites com Stripe i Lyft fins i tot estan despatxant gent. L’únic gegant digital de la zona que continua contractant gent és Apple, i sembla que no trigarà gaire a deixar de fer-ho.

A més del capítol de personal, Musk també s’ha proposat reduir altres despeses.

Sí. Per una banda, Twitter tancarà serveis i productes que no li siguin rendibles a curt termini. Per exemple, treballava en un criptomoneder que no es farà. I la plataforma de butlletins Revue que va comprar l’any passat tancará a finals d’aquest.

Però és que a sobre, i segons Reuters, Musk ha demanat als enginyers de Twitter que redueixin la despesa d’infraestructura en 1.000 milions de dòlars a l’any. Per dir-ho d’una altra manera, Twitter tindrà cada dia tres milions d’euros menys que fins ara per pagar servidors i serveis al núvol. En conseqüència, disposarà de menys recursos per entrenar els seus algoritmes d’intel·ligència artificial, i fins i tot pot ser que la plataforma perdi disponibilitat i caigui més sovint per manca de capacitat.

Per tant, tornarem a veure la simpàtica balena que sortia mentre Twitter no funcionava.

I que créiem haver perdut de vista per sempre. Es veu que tot acaba tornant.

Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.