Desapareix l’últim refugi sense telèfons mòbils

Pokemon_sleep

Al capítol 1108 de “L@Net”, Albert Cuesta parla de la presentació d’un videojoc de Pokémon que s’hi juga dormint. Desapareix l’últim refugi sense telèfons mòbils: presenten un videojoc de Pokémon que es juga dormint.

Es diu Pokémon Sleep i és una aventura que té lloc en una illa on el jugador ha de portar a terme una recerca sobre els hàbits de son dels Pokémon, en companyia de Snorlax, un pokémon conegut perquè es passa el dia dormint. Però a diferència del Pokémon Go, tu no interactues amb el telèfon mòbil. Només el deixes a la tauleta de nit o al costat del coixí quan et poses a dormir, i durant la nit anirà enregistrant el teu patró de son. Quan et llevis al matí hauràs guanyat punts segons el temps que hagis passat en cadascuna de les fases: lleugera, profunda i REM.

Quan la Pokémon Company va anunciar Pokémon Sleep l’any 2019, el presentava com una eina per promoure el son saludable i donar-te un incentiu per mirar el mòbil cada matí. Després de tres anys, asseguren que sortirà al mercat aquest estiu, tant per a iPhone com per a mòbils Android.

Com s’ho fa per enregistrar la qualitat del son?

No ho han explicat. Però han aprofitat per presentar un dispositiu complementari, que es diu Pokémon Go Plus+ (amb dos plusos) que millora la precisió de la detecció del son. És un disc amb l’aspecte d’una Pokémon Ball però plana, que es deixa a sobre del llit i es connecta al telèfon per Bluetooth de baix consum. Al mig porta un botó que serveix per engegar i aturar la partida diària de Pokémon Sleep i un altaveu per on l’aplicació pot emetre sorolls i músiques relaxants per ajudar-te a dormir. I també perquè en Pikachu et despertí al matí amb la seva veu característica, perquè el videojoc també fa funcions de despertador.

Aquest Pokémon Go Plus+ costará uns 50 euros i també servirà per jugar al Pokémon Go, caçant nous pokémons.

Francament jo no acabo de veure que estar pendents d’un videojoc t’hagi d’ajudar a dormir millor, però ves a saber. Sigui com sigui, ja no podem desenganxar-nos del mòbil ni mentre dormint.


Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure aquí al podcast de l’espai.

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.