Elon Musk s’ha passat de rosca acomiadant personal

twitter_Elon_Musk

Al capítol 1110 de “L@Net”, Albert Cuesta diu que el cap de Twitter només hi ha deixat 550 enginyers, insuficients per a una plataforma amb centenars de milions d’usuaris. Entre el Mobile i el ciberatac a l’Hospital Clínic, portem dies sense parlar d’Elon Musk i les seves malifetes a Twitter. Ahir es va fer evident que s’ha passat de rosca acomiadant personal.

Una plataforma amb centenars de milions d’usuaris no funciona sola. Cal gent que la mantingui en marxa, i ara mateix a Twitter queden menys de 550 enginyers per fer-ho. La conseqüència és que ahir a la (nostra) tarda, alguns usuaris de la xarxa es van trobar amb què no se’ls carregaven les imatges dels tuits; d’altres, que no se’ls obrien els enllaços en fer-hi clic; i encara uns altres, com jo mateix, vam veure un missatge d’error dient que ‘la tarifa d’API que tens contractada no et permet accedir a aquesta funció’.

La broma va durar ben bé un parell d’hores, i Twitter va reconèixer el problema dient que algunes funcions no anaven com estava previst i que hem fet un canvi intern que ha tingut efectes inesperats.

Aquest canvi intern consistia en desactivar l’accés gratuït de les aplicacions externes a la plataforma, que ja varem explicar fa uns dies, per començar a cobrar per aquest accés. Però segons el periodista Casey Newton, Twitter havia assignat al canvi només un enginyer de fiabilitat de la plataforma que no va veure que la modificació tenia un error fins que ja era massa tard.

No és la primera caiguda de servei de Twitter des que és propietat de Musk.

No. Tot i que quan Musk la va comprar va assegurar que milloraria radicalment la rapidesa i l’estabilitat de la xarxa, fins ara ha passat tot el contrari. La caiguda d’ahir és la sisena des que va començar l’any. El 23 de gener, als usuaris d’Android no se’ls carregaven els tuits ni podien publicar-ne de nous; el 8 de febrer, sortia un missatge d’error dient que no podies publicar perquè havies superat el teu limit diari; el 15 de febrer no es carregaven els tuits; tres dies més tard, el 18 de febrer, les respostes als tuits desapareixien; i el primer de març, les cronologies no s’actualitzaven.

Vaja, un degotall d’incidències que no presagien res de bo per a Twitter. I això sense comptar aquell dia que a la plataforma va donar visibilitat màxima als tuits del mateix Elon Musk, que s’havia queixat als enginyers de que no se’l veia prou.

A Musk se li acumulen els problemes, també econòmics.

Perquè a més dels usuaris també se li emprenyen els anunciants. Twitter ha reconegut als inversors que al mes de desembre va facturar un 40% menys que l’any anterior. I això era quan no fallava tant com ara. El pitjor és que un gran client com Amazon ha amenaçat Twitter amb deixar de pagar les campanyes publicitàries que inserta a Twitter perquè la xarxa de Musk porta mesos sense pagar la factura dels servidors al núvol d’Amazon Web Services on està allotjada la plataforma.

Tot plegat un despropòsit que no sabem com acabarà.


Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure aquí al podcast de l’espai.

 

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.